Overslaan en naar de inhoud gaan
Alicante

Alicante

Aan de Costa Blanca, de zuidoostkust van Spanje, vind je in de gelijknamige regio de stad Alicante. Deze bestemming is nog niet zo populair als Barcelona of Valencia, maar heeft juist zo veel te bieden!

Stranden

Een stad aan het strand biedt natuurlijk het beste van beide werelden, Alicante is geen uitzondering. Het fijne goudgele zand en de kristalheldere zee maken de stad een heerlijke bestemming voor wie ook lekker wil genieten van een strandvakantie. Het bekendste strand van Alicante is het strand van San Juan; ideaal om te zonnen, om te genieten van een hapje in een van de vele leuke strandtenten en dicht in de buurt van tal van leuke sportactiviteiten zoals golf, volleybal, voetbal of windsurfen.

Alicante view

Een ander bijzonder strand is het strand van Tabarca Island. Dit eiland ligt direct tegenover Alicante en was vroeger een toevluchtsoord voor Berberse piraten. In de 18e eeuw werd er een fort op het eiland gebouwd en leefden er vooral vissers. Behlave de mooie stranden van Tabarca Island, is hier nog veel meer te doen! Neem een dag om het eiland te bezoeken, het museum te bezoeken en een heerlijke ‘caldero’ te eten; dit is hét gerecht van het eiland.

Cultuur in Alicante

De geschiedenis van Alicante is een hele bijzondere. De Romeinen noemden Alicante Lucentum; de stad van het licht. Ook de moren hebben hun invloeden achtergelaten op de stad. Vandaag de dag is toerisme een welkome bron van inkomsten voor Alicante.

Het kasteel van Santa Bárbara
Als je een mooi uitzicht wil over de stad, dan heb je al een reden om dit fort te bezoeken. Op 166 meter ligt het kasteel van Santa Bárbara; een van de grootste middeleeuwse forten (9e eeuw) van Spanje.

Musea in Alicante
Wie van moderne kunst houdt, kan hier zeker het hart ophalen, want het MACA bezit zo’n 800 prachtige kunstwerken verdeeld over drie bijzondere collecties.

Behalve een museum voor moderne kunst heeft Alicante ook nog een museum voor archeologie; het MARQ. Dit museum is in 2004 uitgeroepen tot beste museum van Europa! Voor alle musea in Alicante kijk vooral hier.

Behalve talloze musea zijn er ook meerdere waanzinnige kerken die niet onderdoen voor musea. Wandel door een van de vele prachtige stadsparken en ontdek de cultuur van de stad!

Feiten en Cijfers
  • Stekkers Europees
  • Visa Niet nodig
  • Talen Spaans
  • Tijdzone 00:00 GMT
  • Temperatuur 20-35 graden
  • Valuta Euro