Overslaan en naar de inhoud gaan

Kroatië

Met zijn 4.290.612 inwoners is Kroatië een prachtig land met een rijk cultureel erfgoed en geschiedenis die je overal kunt terugvinden. De oppervlakte van het grondgebied bedraagt 56.594 km2 met 31.479 km2 kustwateren die geschikt zijn voor zeilen, zwemmen en duiken. Kroatië beslaat het grootste deel van de oostkust van de Adriatische zee. De smalle bergketen van het Dinara-gebergte scheidt het mediterrane deel van Kroatië van het Midden-Europese continentale deel.

Hvar Town

Aan de kust heerst een aangenaam mediterraan klimaat met een groot aantal zonuren per jaar. De zomers zijn er heet en droog en de winters zacht en vochtig. De temperatuur daalt iets als je verder naar het binnenland gaat, waar een gematigd landklimaat heerst. Op de toppen boven de 1200 meter komt je terecht in een frisse berglucht. De temperatuur in de zomer is daar ongeveer 13 ºC.

Harbor Splitska Village

Er kan het gehele jaar door worden genoten van adembenemend natuurschoon, eindeloze kustlijnen, gevarieerde gastronomie, avontuur, sport en wellness. Of het nu gaat om het verkennen van de oude stad Dubrovnik, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, eilandhoppen rond de archipel in Split, truffeljacht in Istrië, paragliden over de meren van Plitvice, het verkennen van de straten en verborgen steegjes van Zagreb, vogels kijken in natuurpark Kopacki Rit, feesten op het strand van Zrce in Novalja, of tijd doorbrengen met het hele gezin op het strand van de Zlatni Rat, er is voor ieder wat wils in Kroatië.

 

Feiten en Cijfers
  • Stekkers Europees
  • Visa Geen (EU)
  • Talen Engels
  • Tijdzone Geen tijdverschil
  • Temperatuur 25 - 28 graden (zomer)
  • Valuta Kroatische Kuna