Overslaan en naar de inhoud gaan

Tenerife

Tenerife is het grootste van zeven grote en zes kleinere Canarische eilanden. Het eiland onderscheidt zich door zijn fijne klimaat, met warme winters en zachte zomers; bovendien schijnt de zon er bijna altijd. De aanwezigheid van de hoogste berg van Spanje, El Teide, zorgt bovendien voor extreem diverse natuur; zo speel je ’s ochtends op de hellingen van de Teide in de sneeuw en lig je ’s middags zonnend op het strand onder de palmbomen.

 

Er is geen betere plek om van carnaval te genieten dan op Tenerife, dit kleurrijke spektakel is een gelegenheid waarbij de hele familie samenkomt. Natuurliefhebbers wanen zich in Nationaal Park El Teide in een landschap dat van een andere planeet lijkt te komen, terwijl op de hoogste top van Spanje de zuiverste lucht is te vinden. Tijdens een wandeling door de oude vulkanische lava voelt zelfs de doorgewinterde hiker zich piepklein in dit door UNESCO verkozen natuurpark.

 

 

Tenerife

 

 

Het unieke, gevarieerde klimaat en de bijzondere landschappen van het eiland worden weerspiegeld in de gastronomie. Naast vijf door Michelin met een ster bekroonde restaurants zijn er tal van bijzondere restaurants op Tenerife te vinden die gebruikmaken van lokale producten, zoals tropisch fruit, verse vis, vlees en aardappelen, en niet te vergeten van Tenerife afkomstige honing en kazen.

 

Op Tenerife zijn er accommodaties voor alle soorten reizigers. Van unieke boutique hotels, accommodaties op het platteland tot de kleinste pensionnetjes. Maar schrik niet: er zijn op Tenerife meer vijfsterrenhotels te vinden dan in Barcelona en Madrid. 

 

Las Teresitas beach Tenerife

 

Op het zuidelijk deel van het eiland zijn langs de kustlijn de mooiste zandstranden te vinden, de zon zorgt er bovendien voor dat het water altijd warm genoeg is om te genieten van een verfrissende duik. Het noorden van Tenerife, van de La Orotavavallei tot Isla Baja, biedt een unieke combinatie van natuur, cultuur en eindeloos veel mogelijkheden voor ontspanning. Het gebied rond de hoofdstad Santa Cruz is het kloppend hart van het eiland en biedt de bezoeker winkelgebieden, ruime parken met tropische planten, musea en prachtige pleinen. Het nabijgelegen San Cristóbal is bovendien de enige stad op de Canarische eilanden met een UNESCO-werelderfgoed status, die is te danken aan de unieke koloniale sfeer. Met maximumtemperaturen van 20°C in januari tot 29°C in augustus is het in Tenerife het gehele jaar aangenaam warm; de gemiddelde temperatuur van het zeewater bedraagt 23°C.

Feiten en Cijfers
  • Stekkers In sommige gevallen nodig
  • Visa Geen (EU)
  • Talen Engels Spaans
  • Tijdzone 00:00 GM
  • Temperatuur 20-28 °C
  • Valuta Euro