Overslaan en naar de inhoud gaan
Algarve implementeert "Clean & Safe" certificaat voor toeristische bedrijven
Algarve

Algarve implementeert "Clean & Safe" certificaat voor toeristische bedrijven om herstel van de sector te bevorderen

  • Toeristische bedrijven in de Algarve kunnen nu een "Clean & Safe" certificaat aanvragen, waarmee zij aangeven dat ze aan alle door de Portugese autoriteiten vastgestelde hygiënische- en veiligheidseisen voldoen.
  • Algarve Tourism Board brengt een 'Good Practices - Covid Free' gids uit, die wordt uitgebracht in samenwerking met verschillende toeristische bedrijven in de regio.

Het Algarve Tourism Bureau werkt – samen met Turismo de Portugal - aan het herstel van het toerisme door nieuwe protocollen te ontwikkelen om de veiligheid van werknemers en klanten te garanderen. Vanaf nu kunnen alle toeristische bedrijven en reisbureaus, die geregistreerd zijn bij de Nationale Dienst voor Toerisme van Portugal (ANT) het ‘Clean & Safe’ certificaat aanvragen.

Turismo de Portugal creëert dit keurmerk om een veiligheidsgarantie te geven en vertrouwen te scheppen in toeristische activiteiten. Deze voldoen aan alle hygiëne-eisen die door de Portugese autoriteiten zijn afgekondigd ter preventie van Covid-19 en andere infecties. Daarnaast wil de organisatie Portugal promoten als een veilige bestemming, wat het vertrouwen van degenen die het land bezoeken versterkt.

Het gratis certificaat geldt voor een periode van één jaar en vereist de implementatie van een intern protocol op basis van de aanbevelingen van het Portugese directoraat-generaal van Volksgezondheid. Bedrijven die dit ‘Clean & Safe’ certificaat hebben, zorgen voor de nodige sanitaire voorzieningen om besmettingsrisico's te voorkomen en garanderen het veilig uitvoeren van toeristische activiteiten. Turismo de Portugal zal, in coördinatie met de bevoegde instanties, audits uitvoeren bij bedrijven die zich aansluiten bij dit ‘Clean & Safe’ initiatief.

Andere aanvullende maatregelen in ontwikkeling
Het uiteindelijke doel van deze maatregel is het versterken van de veiligheid op de bestemming, evenals het vertrouwen van de toerist. Andere initiatieven en maatregelen worden momenteel bestudeerd en zullen in de loop van de tijd worden toegevoegd.

Zo werkt het Algarve Tourism Bureau momenteel aan een 'Good Practices - Covid Free' gids die van toepassing is op de toeristische sector: golfbanen, stranden, hotels, restaurants, bars, jachthavens en recreatiehavens, autoverhuurbedrijven, waterparken en toeristische amusementsbedrijven. De gids zal binnenkort worden voorgelegd aan de gemeenten, de gezondheidsautoriteiten, de veiligheidsdiensten en de instanties die belast zijn met het toezicht op de activiteit.

Voorzitter van de Raad voor Toerisme van de Algarve, João Fernandes, zegt: "Wij leveren in samenspraak met de Portugese toeristische autoriteiten grote inspanningen om actieprogramma's uit te voeren, die de veiligheid op onze bestemming garanderen en het herstel van de toeristische sector mogelijk maken. Wij zetten ons in voor de ontwikkeling van alle noodzakelijke maatregelen, met als uiteindelijk doel de veiligheid en het vertrouwen in de bestemming te versterken."

Clean & Safe certificaat