Overslaan en naar de inhoud gaan
Algarve nummer één golfbestemming van de wereld
Pine Cliffs golf course

De Algarve uitgeroepen tot IAGTO Golfbestemming van het Jaar 2020

De hotspot voor golfers in Zuid-Portugal is gisteravond uitgeroepen tot 'Golfbestemming van het Jaar 2020' en heeft daarbij meerdere golfbestemmingen van wereldklasse achter zich gelaten. De prestigieuze onderscheiding wordt uitgereikt door de International Association of Golf Tour Operators (IAGTO), de wereldwijde handelsvereniging voor golftoerisme. Meer dan zevenhonderd golf-touroperators - die de sector door en door kennen - uit ruim zestig landen hebben hun stem uitgebracht. Samen kwamen zij tot hun oordeel, waarmee de Algarve de eerste plaats op de wereldranglijst inneemt.

De bekendmaking van wie de titel voor beste golfbestemming het komende jaar mag claimen vond gisteravond plaats tijdens het IAGTO Awards galadiner in Marrakech, op de laatste avond van de International Golf Travel Market (IGTM).

De Algarve blijft een uitstekende selectie golfbanen van wereldklasse bieden; de regio biedt altijd value for money en enorm veel afwisseling, met 43 uitstekende banen die zich langs de prachtige kustlijn uitstrekken. Daarbij is het een bestemming die gemakkelijk te bereiken is voor golftoeristen, met dank aan een groot aanbod van vluchten van en naar de luchthaven van Faro. Met het hele jaar door zon, een brede selectie accommodaties van hoge kwaliteit en een scala aan extra activiteiten voor gezinnen, koppels en golfers, is het een bestemming die op alle fronten aan de verwachtingen voldoet.

‘Ik ben er trots op dat ik deze prijs in ontvangst mag nemen namens iedereen die werkzaam is in de golf-toeristische sector in de Algarve. We willen heel graag onze dank uitspreken aan de IAGTO en de golf-touroperators die op ons hebben gestemd,’ aldus João Fernandes, directeur van Algarve Tourism Bureau. ‘Wij geloven dat er eindeloos veel redenen zijn om de Algarve te bezoeken: het weer, de mensen, de stranden, het aanbod aan accommodaties en natuurlijk golf. Maar ook al zijn alle ingrediënten aanwezig; toegewijde, gepassioneerde en perfect opgeleide mensen zijn nog altijd essentieel om een ultiem product te leveren. En dat is wat de mensen die in de Algarve werken hebben gedaan, niet alleen dit jaar, maar ook in voorgaande jaren, en dat zullen ze nog vele jaren blijven doen.’

‘Wij willen hierbij graag onze waardering tonen aan de touroperators die zo hard werken om mensen naar de regio te brengen en willen hen graag bedanken voor hun inspanningen en hun blijvende vertrouwen in de Algarve. We hopen iedereen binnenkort weer te mogen verwelkomen in onze prachtige regio.’

Peter Walton, Chief Executive van IAGTO: ‘Ter gelegenheid van onze twintigste IAGTO Golf Tourism Awards werd aan de meer dan zevenhonderd bij ons aangesloten golf-touroperators uit ruim zestig landen gevraagd om te stemmen voor de bestemming die dit jaar de beste ervaring voor hun klanten heeft opgeleverd. De Algarve heeft de beleving van de golftoeristen steeds bovenaan hun agenda gezet. Ik wil graag alle golfbanen, hotels en leveranciers van golftoerisme in de regio feliciteren met deze uitstekende prestatie.