Overslaan en naar de inhoud gaan
Algarve toegevoegd aan kalender MotoGP World Championship
Algarve MotoGP

Racecircuit in Portimão van 20 tot 22 november 2020 toneel van seizoensfinale van een van de belangrijkste motorsportevenementen

Kort nadat bekend werd gemaakt dat de Algarve dit najaar een Formule 1 Grand Prix organiseert, komt het nieuws naar buiten dat ook het 2020 FIM MotoGP™ wereldkampioenschap in de Zuid-Portugese regio gaat plaatsvinden. Van 20 tot 22 november is het Autodromo Internacional do Algarve in Portimão wederom het decor van een sportevenement van wereldformaat.

De FIM, IRTA en Dorna Sports kondigden maandag de toevoeging aan van een vijftiende Grand Prix aan de kalender van het FIM MotoGP™-wereldkampioenschap in 2020. Na een onderbreking van 8 jaar, keert de MotoGP terug naar Portugal, dit keer naar de Algarve. Het Autodromo Internacional do Algarve was sinds 2017 een reservecircuit voor MotoGP™ en maakt dit najaar zijn debuut op de officiële racekalender. Met zijn karakteristieke hoogteveranderingen en golvende layout heeft het Autodrome Internacional do Algarve een unieke baan. De GP belooft een sensationele race te worden voor zowel fans als de coureurs. Het raceweekend in de Algarve wordt de seizoensfinale van de competitie.

"We werken er hard aan om de fans bij deze race te verwelkomen. We beginnen met een capaciteit van 30.000 bezoekers voor het raceweekend en bepalen samen met Dorna Sports en de Nationale Gezondheidsautoriteiten hoeveel extra plaatsen er in een later stadium nog beschikbaar zullen komen", zegt Paulo Pinheir, CEO van Autódromo Internacional do Algarve

Algarve

"We zijn erg blij dat naast de Formule 1 ook MotoGP voor onze prachtige regio heeft gekozen. Dit laat een groot vertrouwen zien in de veiligheid van de bestemming en het vermogen van de regio om evenementen van dit formaat te organiseren. De fans die naar de Algarve komen om deze Grand Prix bij te wonen staat niet alleen een spannende race te wachten, maar ook een hoogstaand toeristisch aanbod, zodat zij optimaal kunnen genieten van hun tijd in de regio”, zegt João Fernandes, President van Algarve Toerisme. “We zijn blij dat ook dit evenement een impuls zal geven aan het toerisme dit najaar en dat de gevolgen van COVID-19 voor te sector iets verzacht zullen worden.”

Veilig en voorbereid
Gezien de aanzienlijke toename van het aantal bezoekers bij een dergelijk evenement, garandeert Algarve Toerisme dat de bestemming voorbereid is om een groot aantal mensen veilig te ontvangen, zowel wat betreft het gezondheidsnetwerk - dat tijdens de eerste dagen van de pandemie is versterkt - als wat betreft het vermogen om een adequate reactie te geven op onverwachte omstandigheden. Dankzij de inspanning om de eerder bestaande luchtroutes te reactiveren is ervoor gezorgd dat de regio in de periode dat de race plaatsvindt goed bereikbaar is.