Overslaan en naar de inhoud gaan
Algarve wederom uitgeroepen tot beste strandbestemming van Europa
Praia da Bordeira

Zuid-Portugese regio wint voor de 7e keer felbegeerde World Travel Award

De stranden van de Algarve blijven prijzen binnenslepen. Voor de 7e keer is de Zuid-Portugese regio uitgeroepen tot Europe’s Leading Beach Destination. Tijdens een virtueel evenement werden de World Travel Awards Europe winnaars bekend gemaakt en kreeg de Algarve de hoofdprijs als beste strandbestemming. Daarnaast is de regio ook genomineerd bij de wereldwijde World Travel Awards voor World’s Leading Beach Destination. De winnaars hiervan worden op 27 november bekend gemaakt.

Het is bijna geen verrassing dat de Algarve de prestigieuze award voor beste strandbestemming wint, want sinds 2012 ontvangt de regio deze prijs zeer regelmatig (2012, 2013, 2015, 2016, 2017 en 2019). Maar de concurrentie blijft altijd pittig. Andere kanshebbers dit jaar waren de eveneens mooie stranden van Cannes (Frankrijk), Corfu (Griekenland), Mallorca (Spanje), Marbella (Spanje), Sardinië (Italië) en Peloponnesos (Griekenland). Toch stak de Algarve als perfecte vakantieplek aan zee wederom boven de rest uit.

Van uitgestrekte standen tot compleet verlaten baaitjes
De ruim 200 kilometer kustlijn, met gouden zandstranden en kristalhelder water biedt genoeg ruimte voor iedereen, ook in de huidige tijden. Tel daarbij op het heerlijke klimaat, het hele jaar door en je snapt waarom Europa graag een handdoek op de stranden van de Algarve neerlegt. Van grote stranden met veel watersportactiviteiten tot verlaten baaitjes waar je niemand tegenkomt: de Algarve heeft het allemaal. Afgelopen zomer bewees de regio ook dat vakantiegangers veilig kunnen genieten van een mooie zonnige dag op het strand óf een verfrissende duik in de zee. Zo zijn er duidelijke veiligheidsmaatregelen getroffen in de gebieden rondom de stranden en kunnen zonaanbidders met de app ‘Info Praia' zien of er op de stranden in de regio genoeg ruimte is, dankzij het geïmplementeerde (real-time) verkeerslicht-systeem dat op afstand geraadpleegd kan worden.

Kies je favoriete strand
In de Algarve kun je wekenlang iedere dag naar een ander strand gaan en ze dan nog steeds niet allemaal gezien hebben. We geven een paar toppers die je beslist niet mag overslaan bij een bezoek aan Zuid-Portugal, van de bekende Instagram-favorieten tot aan de wat minder bekende parels die ook zeker het bezoeken waard zijn.

Praia do Carvoeiro
Het strand van het pittoreske vissersplaatsje Carvoeiro wordt aan twee kanten omringd door typische kleurrijke huizen uit de Algarve. De baai tussen de rotsen zorgt voor een beschutte plek om heerlijk te kunnen zwemmen.

Praia da Marinha

Praia da Marinha
Misschien wel het mooiste strand in de Algarve. Vanaf dit strand is het zelfs mogelijk te kayakken richting de nabijgelegen grot van Benagil, een andere highlight van de altijd zonnige regio in Zuid-Portugal. (foto hierboven)

Praia de Odeceixe
Het westen van de Algarve wordt gekenmerkt door schijnbaar eindeloze stranden, die zich uitstrekken langs ruwe rotspartijen. Vanaf de heuvel waar het dorpje Odeceixe zich bevindt, in het uiterste noorden van de Algarve, zie je de Seixerivier langzaam de zee in stromen.

Praia da Bordeira
Een ultiem strand voor surfliefhebbers. Het strand van Bordeira bevindt zich vlakbij het plaatsje Carrapateira (Aljezur), aan de ruige westkust van de Algarve, waar surfers en locals zorgen voor een vrije en ongedwongen sfeer.

Praia dos Tres Irmãos
Ga op verkenningstocht langs de rotspartijen op het strand van de ‘drie broers’. Door de vele tunneltjes en kleine grotten ben je hier als bezoeker niet snel uitgekeken, maar lekker in de zon liggen kan hier natuurlijk ook.

Praia do Camilo

Praia do Camilo
Dit is zonder twijfel het meest ‘Instagrammable’ strand van de Algarve. Onderaan de kronkelende trap van dit strand, dat zich vlakbij Lagos bevindt, zijn er twee kleinere strandjes te vinden die worden verbonden door een handige tunnel. (foto hierboven)

Praia da Angrinha
Dit strand heeft zijn eigen kasteel. Het kasteel bevindt zich langs de rivier Arade en is gebouwd om de nabijgelegen stad Portimão tegen aanvallen van piraten te beschermen. Vanaf het gezellige plaatsje Ferragudo is het strand via een korte wandeling te bereiken.

Praia do Farol
Neem vanaf Olhão de boot naar Culatra en loop via de duinen richting zee. Het uitgestrekte zandstrand biedt bezoekers ultieme rust. Loop verder richting de vuurtoren vanwaar de boot terug te vinden is naar Olhão.

Praia do Carvalho
Een verrassende tunnel met trap leidt bezoekers naar dit beschutte strand langs de zuidkust van de Algarve. Praia do Carvalho is het perfecte strand om rustig van de zon de genieten.

Praia da Falesia

Praia da Falésia
Praia da Falésia, wat letterlijk ‘strand van de kliffen’ betekent, strekt zich uit over vele kilometers en is de perfecte locatie voor een strandwandeling. Voor oplettende bezoekers is het strand goed te zien tijdens een landing op de luchthaven van Faro, de hoofdstad van de regio. (foto hierboven)

World Travel Awards: Award met aanzien
De World Travel Awards (WTA’s) werden voor de 27e keer uitgereikt en worden gezien als de meest prestigieuze toerisme-awards wereldwijd. Zowel reis- en toerismeprofessionals als consumenten van over de hele wereld kunnen stemmen op hun favoriete bestemmingen, attracties, accommodaties, luchtvaart-, autohuur-, trein- en cruisemaatschappijen.

www.worldtravelawards.com
www.visitalgarve.pt