Overslaan en naar de inhoud gaan
a&o biedt langetermijnhuisvesting voor studenten in 23 verschillende Europese steden
a&o hostels
 • Centraal, gemeubileerd en betaalbaar in 39 a&o hostels over heel Europa 
 • 375 euro voor een dubbele bezetting of 750 euro voor een enkele bezetting 
 • Hotelservices zoals schoonmaken van de kamer inbegrepen
 • Hotelservices zoals schoonmaken van de kamer inbegrepen
 • Geen 'pauzevulling', maar concept voor de lange termijn

Een onderwerp dat veel studenten hoofdpijn bezorgt: de zoektocht naar huisvesting! Het vinden van betaalbare woonruimte, of het nu gaat om een eenkamerappartement of een gedeeld appartement, was vóór covid-19 al een grote uitdaging, maar de pandemie heeft die verdubbeld: niet alleen de stijgende huurprijzen, maar ook het verlies van deeltijdbanen leidt tot moeilijkere financiële omstandigheden voor veel studenten. Ook is flexibiliteit van belang, bijvoorbeeld bij een tijdelijke studie of stage in een andere stad of het buitenland. De Berlijnse hostelketen a&o biedt nu oplossingen met lange verblijven vanaf 375 euro per maand in haar 39 hostels in verspreid over 23 steden in acht Europese landen, zoals Amsterdam, Berlijn, München, Kopenhagen en Boedapest.

Phillip Winter, a&o Hostels: "Het afgelopen jaar hebben we ons gericht op alternatieven voor onze hostels nu toeristen uitbleven en kwamen we al snel uit op longstay voor studenten. Op veel van de locaties waar wij zitten is een universiteit meestal ook niet ver weg." Het nieuwe aanbod is geen ‘pauzevulling’, maar is ontworpen voor de lange termijn en zal verder worden uitgebreid. De service vult een leemte - zowel voor eerstejaarsstudenten die huisvesting zoeken als voor studenten die tijdelijk van standplaats veranderen, bijvoorbeeld vanwege een stage of uitwisselingsproject.

Hotel diensten inbegrepen  

Er hoeven geen aanbetalingen te worden gedaan en er is geen opzegtermijnen. Deze flexibele verblijven kunnen worden verlengd of beëindigd op een maandelijkse basis. Een tweepersoonskamer kan alleen (750 euro) of met z'n tweeën (375 euro per persoon) gebruikt worden. Naast de centrale ligging van de hostels, zijn er nog veel voordelen:

 • Elke tweepersoonskamer heeft een eigen badkamer
 • Extra meubels, zoals bureaus en kledingkasten, maar ook een mini-koelkast
 • Wekelijkse schoonmaak van de kamer
 • Wekelijkse wissel van handdoeken en bedlinnen
 • Gebruik van de a&o wasserette tegen een kleine vergoeding
 • Gratis gebruik van de a&o gastenkeukens
 • Highspeed WLAN op de kamers en in alle openbare ruimtes
 • 24/7 bar met drankjes en snacks

Over a&o hostels

a&o is in 2000 opgericht door Oliver Winter en heeft 39 hostels in 23 steden en acht landen in Europa (Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Tsjechië, Denemarken, Italië, Polen en Hongarije). De a&o-gastenmix is divers: van backpackers tot alleenreizenden, gezinnen, schoolgroepen en verenigingen. Ook het aantal zakenreizigers en senioren neemt toe. Als grootste aanbieder van hostels in Europa groeit de keten met meer dan 15 procent per jaar. Met ongeveer 28.000 bedden en meer dan 5 miljoen overnachtingen boekte a&o een omzet van meer dan 165 miljoen euro in 2019. Sinds 2017 is de Amerikaanse investeerder TPG Real Estate eigenaar van a&o, het bedrijf wordt nog steeds gerund door de oprichters. In 2020 vierde a&o haar 20e verjaardag.

 

Meer informatie op www.aohostels.com/en/long-stay