Overslaan en naar de inhoud gaan
a&o breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk
Edinburg

Berlijnse hostelketen opent 40ste vestiging in Edinburgh

Vanaf 1 juli heet a&o Hostels haar gasten ook in Edinburgh welkom. Het eerste hostel in het Verenigd Koninkrijk van Europa’s grootste budget hostelketen biedt 131 kamers en 610 bedden. Het is centraal gelegen in de oude binnenstad van de Schotse hoofdstad. Voor oprichter en CEO Oliver Winter betekent de aankoop van het voormalige Safestay hostel in meerdere opzichten een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf: "Edinburgh is een fantastische bestemming! We zijn erg blij dat we hier tegelijkertijd een première in het Verenigd Koninkrijk kunnen vieren met onze 40ste a&o vestiging!" Daarmee is de keten nu vertegenwoordigd in totaal 24 steden en negen Europese landen.

De locatie van het toekomstige a&o Edinburgh is perfect voor een stedentrip: met zijn fascinerende architectuur en indrukwekkende ligging is de tweede grootste stad van Schotland met zijn ongeveer 500.000 inwoners een van de topbestemmingen in Europa. Of het nu gaat om een werelderfgoedlocatie of een levendige pub- en clubscene, het is altijd maar een paar minuten lopen naar je bestemming. In de buurt van het hostel liggen de beroemde Royal Mile, die Edinburgh Castle met Holyrood Palace verbindt, en de universiteit, opgericht in 1583 en daarmee een van de oudste en meest gerenommeerde van het Verenigd Koninkrijk. De populaire uitgaanswijken Grassmarket en Cowgate liggen op slechts ongeveer tien minuten lopen afstand.  

Naast de centrale ligging in de oude binnenstad van Edinburgh, biedt het a&o ook alle gelegenheid om een welverdiende adempauze te nemen dankzij de grote openbare bar op de binnenplaats. Het hostel zal tijdens de exploitatie worden aangepast aan de huisstijl van a&o. Een deel van de kamers is al gereserveerd voor long-stay gasten; van september tot mei 2022 zullen studenten het hostel tijdelijk hun thuis mogen noemen.

Uitbreiding a&o gaat door - nieuwe landen en nieuwe steden in zicht    

De opening in Edinburgh geeft een belangrijk signaal af, zegt Winter: "Covid-19 heeft ons vertraagd maar niet gestopt - we hebben de tijd gebruikt om ons zoekprofiel voor nieuwe overnames verder aan te scherpen." Vorig jaar openden drie nieuwe locaties: de eerste in Warschau en Boedapest, en een tweede vestiging in Kopenhagen. Edinburgh is de eerste nieuwe aanwinst in 2021 en met Florence en Heidelberg zijn nog eens twee locaties veiliggesteld. De focus ligt steeds meer op het overnemen van bestaande panden, bijvoorbeeld in Glasgow, Londen en Dublin.

Over a&o hostels

a&o is in 2000 opgericht door Oliver Winter en heeft 39 hostels in 23 steden en acht landen in Europa (Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Tsjechië, Denemarken, Italië, Polen en Hongarije). De a&o-gastenmix is divers: van backpackers tot alleenreizenden, gezinnen, schoolgroepen en verenigingen. Ook het aantal zakenreizigers en senioren neemt toe. Als grootste aanbieder van hostels in Europa groeit de keten met meer dan 15 procent per jaar. Met ongeveer 28.000 bedden en meer dan 5 miljoen overnachtingen boekte a&o een omzet van meer dan 165 miljoen euro in 2019. Sinds 2017 is de Amerikaanse investeerder TPG Real Estate eigenaar van a&o, het bedrijf wordt nog steeds gerund door de oprichters.

 

Meer informatie op www.aohostels.com/nl