Overslaan en naar de inhoud gaan
a&o Hostels opent eerste hostel in Boedapest
a&o Boedapest

Geschiedenis van voormalig speelkaartfabriek uit 1910 komt terug in gerenoveerd pand in de centraal gelegen Joodse wijk van de Hongaarse hoofdstad

Vanaf nu heet a&o Hostels haar gasten ook in Boedapest welkom. Het eerste hostel in Hongarije van Europa’s grootste budget hostelketen heeft 114 kamers met in totaal 412 bedden en is gevestigd in een gerenoveerde speelkaartenfabriek in het hart van de Joodse wijk (Erzsébetvárovan) van de Hongaarse hoofdstad. Deze centraal gelegen trendy wijk, met een breed scala aan bars, cafés en restaurants, staat bekend staat om zijn smalle steegjes, street art en kleurrijke muurschilderingen. De vestiging ligt op slechts tien minuten lopen van het treinstation, de Donau en de bekende Grote Synagoge

Ontdekkingsreis in oude speelkaartenfabriek
Het pand uit 1910 dat voorheen dienstdeed als speelkaartenfabriek heeft een extra verdieping gekregen en is uitgebreid gerenoveerd met behoud van de authenticiteit van het gebouw. De ontwerpers Martón Avery, Bakos Zsuzsi en Fork Imre van het designcollectief ALL CAPS hebben ervoor gezorgd dat de geschiedenis van de fabriek terugkomt in het trappenhuis, waar gasten een reis door de hedendaagse wereld van speelkaarten maken, met op iedere verdieping een ander verrassend thema. Een van de meest unieke kenmerken van het hostel is de binnenplaats, die kenmerkend is voor Boedapest en dient als een uitgebreide lobby met een glazen lift die alle vier de verdiepingen met elkaar verbindt.

Oliver Winter, oprichter en CEO van a&o Hostels zeg: 'Een prachtig, compact hostel in een bruisende metropool. Boedapest heeft zoveel te bieden, zowel cultureel als historisch, en is daarom een perfecte stad voor a&o Hostels'.

Toekomstige plannen
a&o heeft zich verzekerd van nieuwe locaties in Florence en Heidelberg en opent zeer binnenkort een tweede vestiging in Kopenhagen. Henri Wilmes, Chief Investment Officer, zegt: "Ondanks het coronavirus is er niet veel veranderd aan de ontwikkelingsplannen van a&o. Onze huidige focus is om in de komende 18 tot 24 maanden bestaande hotel- en hostelactiva in belangrijke Europese steden over te nemen in plaats van het creëren van nieuwe hostels." 

a&o boedapest

Boedapest aanbieding tot eind 2020
Om de opening van het eerste hostel in Hongarije te vieren, biedt a&o tot 31 december 2020 een openingskorting aan op de kamerprijs. Kamers kunnen worden geboekt op de website van a&o, maar ook via OTA's en reisbureaus. Alleen al voor dit jaar verwacht a&o ongeveer 12.000 overnachtingen op de nieuwe locatie.

Uitgebreid hygiëne- en veiligheidsconcept
Gasten zijn altijd verzekerd van een veilig verblijf dankzij a&o's uitgebreide hygiëne- en veiligheidsprotocol dat van kracht is in alle hostels: Plexiglas schermen die de gasten scheiden van het personeel, desinfectiestations in alle openbare ruimtes, verplichte maskers voor medewerkers, contactloze waterkranen, tussendeuren die permanent open staan om onnodig contact te vermijden en een afstand van 1,5 meter tussen alle stoelen in de eetzalen. Daarnaast is het in de meeste hostels mogelijk om contactloos in- en uit te checken en heeft elke kamer zijn eigen privé-badkamer.

a&o boedapest

Speciale zomeraanbieding
Bij de vestiging in Boedapest kan ook nog tot eind oktober 2020 gebruikt gemaakt worden van de in juni geïntroduceerde zomeraanbieding voor families. Op website Ferien-Retter.de kunnen gezinnen van verschillende samenstellingen voor een all-inclusive prijs een citytrip boeken naar een van de 39 vestigingen van a&o Hostels. De prijzen variëren alleen afhankelijk van de duur van het verblijf: 59 euro voor 1 nacht, 99 euro voor twee, 149 euro voor drie en 199 euro voor vier nachten, waarbij het ook mogelijk is om verschillende steden te combineren.

Over a&o hostels
a&o is in 2000 opgericht door Oliver Winter en heeft 39 hostels in 23 steden en acht landen in Europa (Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Tsjechië, Denemarken, Italië, Polen en Hongarije). Nieuwe openingen in Kopenhagen en Boedapest zijn gepland voor 2020. De a&o-gastenmix is divers: van backpackers tot alleenreizenden, gezinnen, schoolgroepen en verenigingen. Ook het aantal zakenreizigers en senioren neemt toe. Als grootste aanbieder van hostels in Europa groeit de keten met meer dan 15 procent per jaar. Met ongeveer 28.000 bedden en meer dan 5 miljoen overnachtingen boekte a&o een omzet van meer dan 165 miljoen euro in 2019. Sinds 2017 is de Amerikaanse investeerder TPG Real Estate eigenaar van a&o, het bedrijf wordt nog steeds gerund door de oprichters. In 2020 viert a&o haar 20e verjaardag.

Meer informatie op: www.aohostels.com/nl/boedapest/