Overslaan en naar de inhoud gaan
a&o opent eerste hostel Polen
a&o Warschau

Mooie start voor verdere expansie in Oost-Europa

Sinds deze maand heet a&o Hostels haar gasten ook in Warschau welkom. Het eerste hostel in Polen van de Duitse hostelketen biedt 199 kamers en 600 bedden aan en is daarmee het grootste hostel in de Poolse hoofdstad. "Warschau is een nieuwe mijlpaal voor a&o. We zijn blij dat we met zo’n mooie locatie onze expansie in Oost-Europa kunnen voortzetten", aldus oprichter en CEO Oliver Winter.

a&o Warschau

In 2018 verwelkomde Warschau een recordaantal van tien miljoen bezoekers in de stad, waarvan 30 procent internationaal. Omdat deze aantallen jaarlijks blijven stijgen, is Warschau de ideale bestemming voor a&o Hostels om in Oost-Europa te groeien. Een acht verdiepingen tellend voormalig kantoorgebouw in de wijk Wola in Warschau heeft een renovatie van een jaar ondergaan en is omgetoverd tot een prachtig hostel met 600 bedden verdeeld over tweepersoonskamers, gezinskamers en gedeelde kamers. Ook is er een a&o Kids Corner, een gezamenlijke werkruimte en een centrale keuken te vinden.

a&o Warschau

Verder doorgroeien in Oost-Europa

De metropool Warschau met 1,7 miljoen inwoners is niet de enige stad in Oost-Europa waar a&o geïnteresseerd in is. Naast Warschau is a&o van plan te investeren in andere Poolse steden zoals Krakau en Wroclaw. Henri Wilmes, Chief Investment Officer: "Warschau is een Europese bestemming; niet alleen voor de jonge Poolse bevolking, maar ook voor de internationale vrijetijds- en zakelijke reizigers". Het feit dat a&o met zo’n veel belovend project haar start maakt in Polen is een heel goed signaal voor de verdere groei van a&o in Oost-Europa.

Over a&o hostels

a&o is in 2000 opgericht door Oliver Winter en 39 hostels in 23 steden en acht landen in Europa (Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Tsjechië, Denemarken, Italië, Polen en Hongarije) zijn momenteel te boeken; nieuwe openingen in Kopenhagen en Boedapest zijn gepland voor 2020. De grootste hostelkten van Europa groeit met meer dan 15 procent per jaar. Met ongeveer 28.500 bedden en ongeveer vijf miljoen overnachtingen in 2018 boekte a&o een omzet van ongeveer 152 miljoen euro. Sinds 2017 is de Amerikaanse investeerder TPG Real Estate eigenaar van a&o, het bedrijf wordt nog steeds gerund door de oprichters. In 2020 viert a&o haar 20e verjaardag.