Overslaan en naar de inhoud gaan
Kampioenen Dakar Rally: Peru is avontuurlijke ‘hotspot’
Stéphane Peterhansel en Cusco

• Rallylegende Stéphane Peterhansel viert Nieuwjaar in Cusco bezoekt de Heilige Vallei

• Cyril Despres zal de Inca Trail te voet voltrekken na het einde van de rally

Lima, 7 januari 2019Topcoureurs Stéphane Peterhansel en Cyril Despres, deelnemers aan de bekende Dakar rally voor het X-Raid team, vinden dat Peru dé hotspot van 2019 is voor avontuurlijke reizigers. De mogelijkheden die het land biedt voor beoefenaars van avontuurlijke sporten maken indruk. Peterhanseljaagt op zijn 14e titel in de zwaarste off-road competitie ter wereld.

Enkele dagen vóór de start van de eerste 100% Peruaanse Dakar rally brachten Peterhansel en zijn vrouw Andrea, die zelf ook coureur is, de nieuwjaarsnacht door in de stad Cusco. Ook bezochten ze tussen 27 december en 2 januari de Heilige Vallei en het UNESCO-werelderfgoed van Machu Picchu.

Peru heeft al vóór de start van de rally zijn sporen achtergelaten bij Peterhansel: "Ik was onder de indruk van de kracht en de gastvrijheid van de Peruanen, die ik voorafgaand aan de start van de Dakar 2019 heb ervaren. Machu Picchu is inderdaad een van de zeven wonderen van de moderne wereld. Nu ik dit heb gezien, denk ik dat het geweldig zou zijn om een ​​avontuurlijke rit te maken door de Peruaanse Andes, op een motorfiets of met de auto."

Ook zijn collega Cyril Despres heeft de smaak te pakken. Hij wil na de vele honderden kilometers van de rally op de motor juist iets te voet gaan doen. Om die reden zal de Franse coureur de Inca Trail-route lopen. "Wanneer ik vakantie heb zoek ik altijd avontuurlijke plekken met mijn vrouw. We hebben de datum al vastgelegd voor ons bezoek, maar in tegenstelling tot Stéphane (Peterhansel) zullen we de Inca Trail te voet doen. Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn meest avontuurlijke kant misschien wel dáár zal vinden, aldus de gelauwerde motorcoureur.

Ook de Duitse Annett Fischer, coureur bij het GirlsForDakar-team en Sven Quandt, eigenaar van het X-raid-team bezochten Cusco en ondervonden de gastvrijheid en vriendelijkheid van de inwoners van de tweede stad van Peru, die bezoekers altijd met open armen ontvangen.

Op 17 januari zal de Dakar Lima 2019 Fair worden gehouden aan de Costa Verde Esplanade in het district Magdalena del Mar in Lima. Tijdens dit evenement worden de voertuigen aan het publiek gepresenteerd.

 

MEER OVER DE DAKAR

• De Dakar Rally 2019 wordt gehouden van 6 tot 17 januari en omvat 5 regio's van Peru. Het is de eerste keer dat de beroemdste rally ter wereld in één enkel land zal worden verreden en het is de vierde keer dat Peru in de race zit.

• In deze 100% Peruaanse editie bestaat de route voor 70% uit duinen en voor 30% uit verschillende soorten terreinen. 

 

Web: www.dakar.peru.travel

Facebook:www.facebook.com/visitperu.es

Twitter: www.twitter.com/visitaelperu

Instagram: www.instagram.com/peru