Overslaan en naar de inhoud gaan
Onderzoek Travel Consul: Reisadviseurs wereldwijd benadrukken belang gezondheidscertificaten
Onderzoek Travel Consul

Social media wordt in Nederland post-COVID19 het belangrijkste marketingkanaal voor touroperators en reisagenten

Het invoeren van gezondheids- en veiligheidscertificaten is volgens reisagenten en touroperators wereldwijd het belangrijkste wat toeristische bestemmingen kunnen doen om hen te ondersteunen bij het herstel van de reissector. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Travel Consul, een internationale alliantie van toeristische marketingbureaus. Zij onderzocht de impact van COVID-19 op de reisindustrie, met als doel een beter inzicht te krijgen in de situatie en behoeften van reisondernemers.

In de maand mei 2020 hebben meer dan 900 reisondernemers in de belangrijkste markten voor uitgaand toerisme deelgenomen aan het onderzoek. Interface Tourism Netherlands, lid van het Travel Consul netwerk, was actief betrokken bij dit wereldwijde onderzoek.

Marketinginspanningen voor het herstel zijn gericht op sociale media
Naast het invoeren van gezondheids- en veiligheidscertificaten vinden touroperators en reisagenten het belangrijk dat bestemmingen en lokale partners hen kunnen ondersteunen met marketingcampagnes. Dit zorgt ervoor dat er meer reizen naar een bepaalde bestemming geboekt worden, een win-win situatie voor beide partijen. Hierbij zal door de Nederlandse touroperators en reisagenten vooral worden ingezet op sociale media (79%), gevolgd door sales (33%) en marketingcampagnes en adverteren (beiden 27%).

Wat gaan reisprofessionals anders doen?
In Nederland geeft net iets meer dan de helft van de gevraagde ondernemers aan dat het verbeteren van de klantenservice een van de belangrijkste geïmplementeerde maatregelen was tijdens de crisis, gevolgd door het uitbreiden van de kennis door het focussen op trainingsprogramma’s (48%). Ook zijn zij bezig geweest met het verbeteren van het huidige aanbod (46%) en het ontwikkelen van nieuwe producten (46%). Aangezien de behoeftes van klanten de komende tijd gaan veranderen, zullen de ondernemers in de reisbranche hier ook op in moeten spelen. Zo zullen bijna 80% van de Nederlandse ondernemers hun annuleringsbeleid- of voorwaarden wijzigen. Daarnaast geeft ruim 60% aan dat zij het huidige product- en bestemmingsaanbod gaan aanpassen of uitbreiden, en wellicht gaan samenwerken met bestemmingen, hotels en vvv’s, waar ze nog nooit eerder mee hebben gewerkt. Het verhogen van het marketingbudget en stunten met prijzen zal het minst gedaan gaan worden.

Onderzoek Travel Consul

Reislustige en optimistische Nederlanders
Dat Nederland een reislustige en optimistische bevolking heeft, blijkt uit het feit dat Nederlandse reisprofessionals aangeven dat meer dan de helft (51%) van hun klanten die al omboeken - of weer interesse in reizen tonen - van plan is naar de bestemming te gaan die ze oorspronkelijk geboekt hadden. Terwijl dit percentage wereldwijd met 40% een stuk lager ligt. En waar er wereldwijd meer klanten (46%) op dit moment afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt alvorens een beslissing te nemen, is dit in Nederland ‘slechts’ 38%.

Economische gevolgen van COVID-19
In Europa geeft gemiddeld een kwart van de reisprofessionals aan dat zij het merendeel van de medewerkers heeft moeten ontslaan. In Nederland ligt dit percentage met 12% een stuk lager. Hier geeft namelijk een derde van de ondervraagde eigenaren in de reisbranche aan dat ze - net zoals voor COVID-19 – nog op volle sterkte zijn en 18% dat zij van voltijd naar deeltijd zijn overgestapt. Wel verwachten zij een daling 71% van hun omzet in het derde kwartaal en 55% in het vierde kwartaal van dit jaar. Zonder financiële steun vanuit de overheid verwacht bijna driekwart van de ondervraagden het nog slechts 1 tot 6 maanden uit te houden.

Over Travel Consul
Travel Consul is een internationale reismarketingalliantie bestaande uit reclame-, media-, public relations- en marketingbedrijven verspreid over zes verschillende continenten - allemaal gespecialiseerd in reizen. Met meer dan 600 klanten in de reis- en toerismesector werkt het wereldwijde team van meer dan 850 experts naadloos samen om wereldwijde strategieën te implementeren met de unieke praktische lokale marktkennis en industriële relaties. Van B2B tot B2C, Travel Consul helpt overheden en commerciële organisaties. www.TravelConsul.com