Overslaan en naar de inhoud gaan
Ontdek unieke interactieve gastronomische activiteiten in Peru
Peruvian Experience

Bezoekers die op een unieke manier meer willen leren over de Peruaanse keuken en cultuur, kunnen hun hart ophalen in Lima. De hoofdstad heeft namelijk meerdere gastronomische activiteiten voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van de meest iconische gerechten en dranken van Peru. We zetten een aantal zintuigelijke spektakels die geen enkele fijnproever mag missen op een rijtje:

Gastronomisch feest voor alle zintuigen
Peruvian Experience is de eerste interactieve gastronomische attractie in Peru. Het nieuwe concept opende onlangs zijn deuren in de wijk Miraflores, een favoriete wijk voor toeristen dankzij het spectaculaire uitzicht op de oceaan. Door middel van een bijna twee uur durende interactieve rondleiding leren bezoekers over de gastronomische geschiedenis van Peru, alsmede de invloeden en ecosystemen die ervoor zorgen dat de Peruaanse keuken een van de meest gevarieerde en gerespecteerde ter wereld is.

De 110 minuten durende ervaring begint in de spectaculaire ‘Dark Ride’, waarbij bezoekers in een elektrisch karretje méér leren over de interessante geschiedenis van de Peruaanse gastronomie, gevolgd door een bezoek aan de ‘Pisco Experience’. Daarna is het de beurt aan de chefkok, die de gasten leert een heerlijke ceviche of causa limeña – twee van de meest iconische gerechten uit de Peruaanse keuken – te maken. De ervaring eindigt bij ‘Taste of Peru’: een recreatie van een klassieke Peruaanse markt met verschillende stalletjes, waar tijdens een tiendelige proeverij het beste uit de Peruaanse gastronomie geproefd worden.

Genieten op grote hoogte
Daarnaast zijn er nog meer onvergetelijke foodexperiences in Lima te vinden. Zo biedt SkyKitchen een drie uur durende kookcursus op een dakterras in het centrum van het Miraflores District. Bezoekers kunnen zelf de heerlijkste Peruaanse gerechten maken en tegelijkertijd genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Inclusief Lima's meest uitgebreide fruitproeverij, waarbij de smaakpapillen worden uitgedaagd door meer dan 35 verschillende vruchten, allemaal geteeld in Peru.

Meer dan alleen een kookcursus
Bij UrbanKitchen, eveneens in de wijk Miraflores, leren bezoekers op een sociale en informele manier de trucs en geheimen uit de gevarieerde Peruaanse keuken. Na een bezoek aan de lokale markt bereiden ze zelf de lekkerste traditionele gerechten; van het populaire ceviche en lomo saltado tot de wat minder bekende gerechten. Daarna gaan ze aan tafel genieten van de heerlijke gerechten die net bereid zijn; een interactieve activiteit die gecombineerd wordt met een ongelooflijke restaurantbeleving.

Meer informatie over de drie verschillende gastronomische ervaringen waarbij je de smaken van Peru kunt ontdekken is hier te vinden:

https://peruvianexperience.com/en/  
https://www.skykitchen.pe/
https://www.urbankitchen.pe/