Overslaan en naar de inhoud gaan
Regenboogberg, Titicacameer en Machu Picchu mooie landschappen van Amerika's
Titicacameer

Drie plaatsen in het zuiden van Peru hebben de lijst van 30 mooiste landschappen van Noord- en Zuid-Amerika gehaald. Deze indrukwekkende lijst is samengesteld door JATA; de Japanse associatie van reisagenten. En die zijn natuurlijk overal geweest, dus je mag het van ze aannemen!

De regio Cusco bovenaan ieders Bucketlist voor Peru
Bij een bezoek aan Zuid-Amerika is Machu Picchu eigenlijk een attractie die door niemand wordt overgeslagen. Voor elke reiziger moet deze archeologische vindplaats op het lijstje staan, aldus JATA. Winikunka/Vinicunca, beter bekend als de regenboogberg, ligt ook in de zuidelijke regio Cusco en is vooral een ideale bestemming voor liefhebbers van natuur en stevige hikes.

De regenboogberg ligt midden in de Andes, op 3 à 4 uur rijden van de stad Cusco. Neem minstens 2 dagen voor een bezoek aan deze heilige berg, want de trekking begint al ruim boven de 4.000 meter en dit is even wennen. Ook is een zonsopgang bij de regenboogberg werkelijk adembenemend.

regenboogberg

Titicacameer ook een plek vol bijzondere kleuren

Het Titicacameer ligt in de regio Puno, ten oosten van Cusco, en vormt een natuurlijke grens met Bolivia. In een reis naar het zuiden van Peru wordt het Titicacameer vaak gecombineerd met de regio Cusco en Machu Picchu. Dit hoogst bevaarbare meer ter wereld is een plek vol sereniteit en unieke kleuren volgens JATA. Zeker ook eentje om niet over te slaan dus!

Meer informatie over Cusco vind je hier
Meer informatie over het Titicacameer vind je hier
Meer informatie over Vinicunca vind je hier
Meer informatie over Peru vind je op Peru.travel