Overslaan en naar de inhoud gaan
Sterrenchefs opnieuw bijeen in Algarve voor Fine Wine & Food Fair
Sterrenchefs Fine Wine & Food Fair

                                                                                                           credits: Algarve Tourism Bureau

Sterrenchefs opnieuw bijeen in Algarve voor Fine Wine & Food Fair

15 internationale topkoks koken samen in Vila Vita Parc

 

Amsterdam/Faro, 7 februari 2019 – Voor foodies is de Algarve het hele jaar door een walhalla, maar nu zijn ze uitgenodigd voor een wel heel smakelijk hoogtepunt. 15 internationale topchefs, met in totaal 20 Michelinsterren, zijn van 5 t/m 13 mei in Zuid-Portugal voor de Fine Wine & Food Fair, één van de grootste culinaire events van Europa. Vila Vita Parc staat negen dagen lang in het teken van ultieme gastronomie.

Dat het een festival van het hoogste culinaire niveau is, bewijzen namen als Thomas Allan (The Modern**, New York), Annie Féolde (Enoteca Pinchiorri***, Florence), Jan Hartwig (Atelier***, München) en Andreas Caminada (Schauenstein***, Fürstenau). Daarnaast is ook driesterrenchef Jacob-Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen aanwezig. Deze topkoks reizen met nog 10 andere internationale collega’s naar de Algarve om bezoekers van de Fine Wine & Food Fair uitgebreid te laten proeven van hun kunsten.

Vila Vita Park als culinair centrum

Het haute cuisine-feest vindt plaats in Vila Vita Parc, één van de populairste vijfsterrenresorts van Zuid-Portugal, prachtig gelegen in Porches (Lagoa) in het westen van de Algarve. Het festival bestaat uit diverse events, waaronder themadiners en ‘four hands dinners’ (€330 pp), waarbij twee topchefs samen een compleet diner bereiden. De exclusieve maaltijden worden geserveerd in de restaurants Ocean**, Atlântico en Praia Dourada op het strand, waar gasten niet alleen van spectaculaire smaakcombinaties genieten, maar waar ze ook hun kookhelden ontmoeten. Uiteraard kookt Ocean’s eigen chef Hans Neuner ook mee, hij verzorgt voor elk diner onder andere de verrukkelijke amuses.

Hoogste culinaire niveau

                                                                                                            credits: Algarve Tourism Bureau

Van All-Star Dinner tot Kitchen Party

De Nederlandse Jacob-Jan Boerma komt dinsdag 7 mei in actie tijdens het All-Star Dinner (€310 pp) in het Atlântico restaurant. Samen met collega-chefs Hans Neuner (Ocean**), Dieter Koschina (Vila Joya**, Albufeira), Christian Bau (Victor’s Fine Dining***, Perl) en de Londense meestersommelier Stefan Neumann zal hij een weergaloos diner verzorgen. De grote finale van het festival is de Kitchen Party (€295 pp), die plaatsvindt op zaterdag 11 mei in de onlangs gerenoveerde Clubhouse van het resort. Tijdens dit ultieme smaakfeest genieten ruim 500 gasten van het resultaat van een unieke samenwerking tussen 15 topchefs.

In Vila Vita Parc zijn tijdens het festival (5-13 mei 2019) kamers te boeken vanaf €355 per kamer per nacht, inclusief ontbijt.

 één van de grootste culinaire events van Europa

                                                                                                               credits: Algarve Tourism Bureau

 

Meer informatie over het festival: www.finewinesfoodfair.com

Meer informatie over Vila Vita Parc: www.vilavitaparc.com

Meer informatie over de Algarve: www.visitalgarve.pt