Overslaan en naar de inhoud gaan
Trentino Marketing kiest voor Interface Tourism
Dolomieten

Interface Tourism verantwoordelijk voor PR-activiteiten in Nederland

De Italiaanse provincie Trentino besteedt zijn PR-activiteiten op de Nederlandse markt uit aan Interface Tourism Netherlands. Het PR-bureau zal vanaf nu de veelzijdige Noord-Italiaanse provincie ondersteunen met communicatie, persreizen, evenementen en media workshops. Het doel is om het Nederlandse publiek kennis te laten maken met de bijna driehonderd meren, de betoverende bergtoppen van het UNESCO-natuurgebied de Dolomieten én de hoge kwaliteit van leven in de regio.

De autonome provincie heeft een uitstekende ligging met nabijgelegen steden als Verona en Venetië, maar ook Milaan en Treviso zijn binnen handbereik. Met bijna 5,000 kilometer gemarkeerde hiking trails, de vele meren, meer dan negentig museums en tweehonderd kastelen is Trentino de perfecte plek voor liefhebbers van natuur en cultuur. Ook op culinair gebied is er genoeg te ontdekken; fijnproevers vinden hier de beste Italiaanse wijnen, gastronomische routes en zes met Michelinsterren bekroonde restaurants.

Biking Trentino

Neem de tijd om Trentino te ontdekken en geniet van de rust en natuur, die er in overvloed aanwezig zijn. ‘Slow travel’ in Trentino laat zich perfect combineren met een ontspannend ‘forest bath’ of wellness met uitzicht op de Dolomieten. In ieder jaargetijde is er als toerist genoeg te zien in Noord-Italië; de lente en zomer zijn voor fietsers en wandelaars het perfecte moment om rustig op zoek te gaan naar nieuwe paden en onbekende bestemmingen. In de winter kan de avontuurlijke bezoeker zijn hart ophalen aan ruim 800 kilometer aan skipistes.

Sounds of the Dolomites

De hoofdstad van de regio, Trento, biedt voor elke bezoeker wat wils. Zo zijn er in de bruisende universiteitsstad ontelbaar veel cultuurfestivals en vind je er bijzondere musea; zoals het Museo delle Scienze (MUSE) van architect Renzo Piano. Naast Trento zijn er nog veel meer bijzondere plaatsjes te vinden in Trentino. Denk bijvoorbeeld aan Segonzano, met zijn aarden piramides, gezellig Tesero in het wintersportgebied Val di Fiemme en het kleurrijke Riva del Garda aan de noordkust van het Gardameer. Een uniek samenspel van natuur en muziek is elk jaar in Trentino te beleven tijdens het Sounds of the Dolomites festival. Zo wordt tijdens de jubileumeditie van dit jaar opera uitgevoerd op 2.000 meter hoogte, met zekerheid een betoverende ervaring om nooit meer te vergeten.

Trentino Marketing staat graag open voor contact met media. Voor kennismaking, samenwerking, vragen en/of ideeën staan Mijke de Jong en/of Nick van der Vaart graag iedereen telefonisch of per mail te woord.

Arrivederci in Trentino; kijk voor meer informatie op de website van Visit Trentino.